Η πιο λαχταριστή συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας. 

Θα χρειαστούμε : 


☑️ 2 ¼ φλ. γάλα φρέσκο αγελαδινό ΑΡΚΑΔΙΚΟΝ
☑️ 5 αυγά
☑️ 160 γραμμ. κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη
☑️ 320 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
☑️ 1 πρέζα άνθος αλατιού 
☑️ 60 γραμμ. Αλεύρι
☑️ 20 γραμμ. Κακάο
☑️ 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
☑️ 180 γραμμ. βούτυρο αιγοπρόβειο λιωμένο ΑΡΚΑΔΙΚΟΝ

Βεβαιωθείτε πως όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από το φρέσκο αγελαδινό γάλα ΑΡΚΑΔΙΚΟΝ. Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Βάζετε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ και με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Σε μία κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο με το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσέξετε όμως να μην βράσουν αλλά να λιώσουν. 

Προσθέτετε τη σοκολάτα και τον ανθό αλατιού και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αφήνετε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας. Έπειτα προσθέτετε το σοκολατένιο μείγμα, στα χτυπημένα αυγά και με σπάτουλα μαλακή, αναδιπλώνετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και μετά τα κοσκινίζετε μέσα στα υγρά υλικά. Ψήνετε στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 20′.

Ουσιαστικά πρέπει να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει κρακελέ. Αφήνετε να κρυώσει πάνω στον πάγκο τελείως, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ζεστό. Το βγάζετε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί. Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό, ενώ μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε. 

Σερβίρετε το σε θερμοκρασία δωματίου και συνδυάστε το με μια μπάλα παγωτό. 


Καλή απόλαυση!!! 

Απολαύστε τις υπέροχες γεύσεις μας και δοκιμάστε όλα μας τα προϊόντα!

Βρείτε το κοντινότερο σε εσάς σημείο πώλησης!!!

Λίγα λόγια για εμάς

Στο Αρκαδικόν Γαλακτοκομείο είμαστε πλέον, μια μεγάλη οικογένεια που συνεχίζει την παράδοση των παπούδων μας χρησιμοποιώντας όμως τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και διανομής γαλακτοκομικών προϊόντων όπως, το αγαπημένο σας γάλα, τα γευστικά γιαούρτια, το πλούσιο τυρί μας και φυσικά το νόστιμο ρυζόγαλο και την μοναδική κρέμα!

Επικοινωνία

Αρκαδικό Γαλακτοκομείο

Πλαπούτα 8, Τρίπολη 22131

Υπ/μα Λ. Μαραθώνος 120, Παλλήνη 15351

Τηλ: 2710-232303

©2021 Arcadikon. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search